MyMy Concept Store

Shop

PIÑATEX GROZNICA

Torbe od ananasa s hrvatskim potpisom: Iza brenda MyMy Concept stoji svestrana Mirka Majoli

U zagrebačkom Središću, u ulici Vojina Bakića 10, nalazi se predivan, ukusno uređen showroom MyMy Concept. 

Osnivačica brenda MyMy Concept, Mirka Majoli unatrag deset godina osmišljava torbe, eksperimentirajući raznim materijalima, a u bogatom opusu modela posebno se izdvajaju torbe od vlakana lišća ananasa – materijala pod nazivom Piñatex. Za MyMy Concept torbe može se govoriti samo u superlativima, može se reći sve samo ne da su obične i da ćete ih pronaći u bilo kojoj trgovini s razvikanim brendovima. 

Mirkina modna priča vođena je održivošću, prirodnim, vrhunskim materijalima i zero waste načelima.

Kao osoba koja obožava prirodu i o Zemlji razmišlja kao o svome domu, Mirka je odlučila krenuti u smjeru održive, spore mode jer, kako kaže: “Mišljenja sam da planeta uistinu ide u krivom smjeru i da je opasno narušen balans između prirode, čovjeka i kompletnog životnog i ekološkog sustava”.

Zašto baš ananas?

“Kada sam krenula s dizajniranjem torbi, dugo sam istraživala materijale. Prvo sam radila s eko kožom i kožom. Onda sam u moru raznih materijala, koji su se unatrag nekoliko godina počeli pojavljivati na sceni, pronašla piñatex ili materijal od vlakana lišća ananasa, dakle, lišća koja bi se inače ostavilo da trune na tlu. 

Dojmila me se cijela priča o njegovom nastanku pa sam odlučila pokušati”, priča nam Mirka o počecima MyMy Concepta. Svidjela joj se neobična struktura ovoga materijala, koji je lagan, a ujedno čvrst i otporan.

“Upravo zato što ljudi za taj materijal nikada prije nisu bili čuli, ispočetka su bili nepovjerljivi, ali s vremenom se krug kupaca sve više širio. Ne samo što im se sviđa moj dizajn, već i priča o održivost koja stoji iza MyMy Concepta – kaže Mirka Majoli. 

Odjeća koja se izdvaja originalnim krojevima i vrhunskim materijalima

Posljednjih godinu dana MyMy Concept asortiman proširio se i na proizvodnju odjeće. Izdvaja se dizajnom, neobičnim krojevima, a poseban je naglasak stavljen na materijale vrhunske kvalitete i preciznost izrade. 

-Bitno mi je da su tkanine kvalitetne i ne kupujem ništa što i sama na svoje tijelo ne bih voljela staviti. Izuzetno mi je važno da je odjeća koju nosim ugodna, prozračna i to nudim i svojim kupcima. 

Želite naručiti torbu ili odjeću vrhunske izrade i prirodnih materijala?

Progledajte MyMy Concept web shop, sigurni smo da ćete naći nešto po vašem ukusu. Kliknite na ovaj link i pogledajte što Mirka nudi.

Želite naručiti torbu ili odjeću vrhunske izrade i prirodnih materijala?

Progledajte MyMy Concept web shop, sigurni smo da ćete naći nešto po vašem ukusu. Kliknite na ovaj link i pogledajte što Mirka nudi.